Skulptur priset!!!

Nu har vi vart nere i slalombacken i två timmar igen. Barnen hade hur kul som helst. Fast det var skare så de ramlade som furor lite då och då. Pontus gjorde illa sitt ben en vända så jag fick ta min årliga klättring upp för slalombacken..hehe.
Men allt ordnade sig bara mamma hade blåst lite. =P

Idag har jag vart ledig och jag har haft det så lugnt och skönt här hemma. Har plockat lite och tagit reda på tvätten. Så nu ser det riktigt okej ut här hemma igen.
Hade lovat Fanny att de skulle få tunnpannkakor till middag...så vid halv fyra hjälpte Fanny mig att fixa pannkakssmeten och jag kokade ihop en köttfärssoppa till mig samtidigt som jag stekte pannkakor till barnen. Tur man är kvinna och kan göra flera saker samtidigt. ;-)
Adam kom också hit och mumsade lite soppa och sen följde han med oss till slalombacken med.


I morgon har Madde tagit min kväll...så jag tänkte försöka få lite solsken på min likbleka hud. Om nu solen hade planerat att vara framme. Jag hoppas det i alla fall.=)
Kanske kan jag få sitta i en skön stol och läsa  lite i solen...det har jag längtat efter länge...

Idag när jag hämtade upp Pontus på skolan så kom han springande med ett diplom och visade att hans lag hade vunnit skulptur tävlingen i år. Snacka om total lycka!!!! =)
 Varje år får barnen tillsammans i sina faddergrupper göra en skulptur i snön som de spraymålar,....sen röstar alla och den som får flest röster vinner. I år van alltså Pontus lag med sin snygga spindel. =D
Jag önskar jag hade en bild på den så  ni kunde få se....haha....den är så jäkla söt!!!!
Ska kolla med skolan om de kan maila bilden som de använder på diplomet till mig. Då ska ni få se den. =)

Nej...nu ska jag strx krypa ner under täcket och läsa en lååååång stund. Det ser jag fram emot! =)

House for sale....

Ouuuhhh ouuuhhhhh!!!!!
Jasså ni trodde att jag inte skulle blogga nått idag??? Där tog ni fel!!! =P

Idag har jag jobbat till klockan två...klockan ett gick vi på budgetmöte med chefen. Efter mötet var jag så arg på alla indragningar att jag trodde jag skulle få hjärtinfarkt.
Hur tusan ska vi kunna ta hand om våra gamla på ett värdigt sätt om vi inte är tillräckligt med pesonal???
Det är ju fruktansvärt att vi spar in pengar på dem som sett till att vi lever i den välfärd som vi ändå gör. De som har jobbat och slitit i hela sina liv. Nu när de är gamla så får de inte kosta ett enda dugg...helst ska vi fortsätta tjäna pengar på dem om det går!!! Fasansfullt!!!!!
Chefen stog där och predikade om att kommunen förlorade så mycket pengar på att det föddes för få barn i vår kommun och att det var så många som flyttade....ja man undrar ju varför??!!!! Det kan inte ha nått att göra med att de lägger ner fabriker och drar in personal på alla arbetsplatser så att folk blir arbetslösa och tvingas att flytta???? Det kan inte va så att man inte vågar skaffa barn när man inte är säker på att man har råd att försörja dem???? Till och med ett barn kan räkna ut det!!!
Sen sa hon att vi på vårt äldreboende hade gått över en miljon i back i fjol...mycket pengar hade gått till vikarier för så många var sjukskrivna. Varför blir vi sjukskrivna då tror ni??? Det kan inte bero på att personalen är trötta och slitna på grund av det tunga jobb som vi ändå har.
Och va har de som förslag till besparing då tror ni....joooo....indragning av personal!!!! Smart!!!   Ett förslag var också att vi kanske kunde ta över städningen som kommunens städtanter gör åt oss så skulle vi spara in lite pengar där med. Men kära nån säger jag bara!!!!!!! Vi har ju redan häcken full !!!!!!
Sen...som pricken äver i:et så sa chefen att ett förslag var att om bara en var sjuk i personalstyrkan...då skulle vi inte sätta in nån vikarie för den....bara om två var sjuka. Please!!!!
Ibland undrar man ju vad det är för typ av folk som sitter i omsorgsnämd och kommun....va tänker de med???!!!!!
 Nej ni....nu är det nog dags att på allvar börja fundera på den där flytten som vi pratat om så länge.
 Nån som vill köpa ett hus på landet...eller snart obygden????!!!!

Man ska ha husvagn....Den här bilden knäppte jag igår eftermiddag när jag var på väg till jobbet med min lilla spark. Jag hade ju planerat att det skulle synas hur stora snöflingor det trillade ner...men...somni alla kan se så blev ju bilden inte helt lyckad. Man kan möjligen, med  lite god fantasi, urskilja några snöflingor...men inte ser de särskilt stora ut. Sablans kamera!!!!
Eller kan det vara så att det är fotografen det är fel på???? =P

Nu när barnen kommer hem så ska Adam ha med sig en pizza till mig....åhhh va jag längtar efter den!!!
En god pizza och jag slipper att laga mat och diska....ibland leker livet mer än vanligt! =)

I morgon ska jag jobba en kortdag och sen är det dags för en dags ledighet....tjohoooo!!!!!  Jag kommer verkligen att behöva den dagen. Hoppas innerligt att solen skiner då så jag kan få vara ute lite och få lite ny energi. Önska kan man väl få i alla fall....

Niclas har lovat att han ska kolla upp om det finns någon husvagn som Madde & Hans kan ha i sommar då vi ska på semester...jodå...ni hörde rätt. Marie ska försöka bo i husvagn i en hel vecka...det kommer ju bli intressant måste jag säga. =P
Men jag kan ju inte veta om jag gillar det ifall jag inte provar. =)
 Jag hade i alla fall tänkt börja planera semestern och se om jag hittar några bra campingar efter vägen där barnen kan få ha lite roligt tillsammans med andra barn. Är väl ganska viktigt att vi har någon camping där vi vet att det är lite anpassat för barn. =)

Nej...nu ska jag ta reda på lite disk och sen lata mig lite mer...hehe!!!

Om

Min profilbild

Marie

Hej alla! Jag är en glad tjej från Hälsingland! Bor i ett hus med min sambo och tre goa barn. Jobbar 100% som undersköterska på ett korttidsboende för gamla. På min lediga tid umgås jag med familjen och tar hand om huset. Läser mycket om jag hinner...
RSS 2.0