Bilder till Hans...=P

Igår kom Fannys nya gardiner som vi beställt...hon och Felicia och Pontus städade och donade inne på hennes rum så det stod härliga till. Dom putsade till och med fönstren där inne. =)
Så nu sitter det nya fina gardiner uppe i Fannys rum och jag har tvättat hennes nya sängkläder som hon också beställde.
Pontus fick också nya sängkläder som han prompt skulle tvätta igår så han kunde stoppa i dem i sin säng helst igår kväll...men de hann inte torka så vi skulle fixa det idag.
Han ville att jag skulle knäppa kort och lägga in bilden på bloggen så farfar Hans kunde se så fina dom var...så jag lägger in dom här då. =)


Pontus nya och fina sängkläder. =)


Sen kom de nya fönsterlamporna till vårat vardagsrum...skönt att få två lampor som lyser istället för bara en som vi haft i en månad snart. =/
Men som vanligt så kan det ju inte bara gå bra för mig...så när jag skulle sätta i kontakten på de nya lamporna så drog jag naturligtvis ur en kabel. Why?????
Men efter lite telefonkonferens med Niclas (som inte riktigt hade tid) och med Adam (som tog sig tid) så lyckades jag skruva i kabeln igen utan att rosta mig själv med ström. Wohooo!
Så nu lyser det två vackra lampor i fönstret igen...men ett pyttelitet klagomål har jag dock på lamporna. Dom är lila...fint ljust lila...men...när man tänder dom så ser de rosa ut. Not good!!!

Jag och Pontus håller som bäst på att träna på hans första läsläxa...så nu har vi handlat griffeltavle pennor som vi skrivit upp alfabetet med och de ord som han har i läxa denna vecka. Tänk så pedagogiskt. =P


Och jag vet att jag skriver snett och att bokstäverna blir mindre och mindre...men Pontus bryr sig inte om sånt...tack och lov! Han är alldeles imponerad av att mamma kan hans läsläxa utan att ha tränat på den. ;-)


Fick sms från Ankan nyss...vi ska ut på en promenad vid tolv-tiden...mysigt! Då ska jag göra ett ryck med dammsugningen och det nu så jag slipper det när jag kommer hem sen. =)

Ha en bra dag!


Månadspeng...


Fanny har precis inkasserat sin första månadspeng. 200kr har vi kommit överens om. Och för att få dem ska hon hålla rent och snyggt på sitt rum, hjälpa mig att vika tvätt nån gång ibland och plocka i och ur diskmaskinen lite då och då. Jag hoppas det är relevant..Fanny själv har i alla fall vart med och satt reglerna.
Sen ska pengarna räcka till lördagsgodis och hon ska själv spara till de gånger hon vill ut och shoppa med nån kompis. Får väl se hur detta går nu då. =)
Pengarna ska hon ha den 27:e varje månad...samma dag som jag får lön. =P

I dag har jag och Pontus vart till Ljusdal och hämtat hans glasögon.
Vi hämtade också upp skydden till Fanny och shoppade griffeltavel kritor så vi kan skriva upp Pontus ord som han har i läxa och alfabetet som han ska träna på. =)

Annars har vi inget så där dödsspännande hänt kanske.
Vi har vart på Willmars en sväng och fikat med Madde och barnen. Sen har jag och Madde vart på promenad i en timma...det är jobbigt att gå med stavar!

Till middag fick barnen pizzan som vi fryste in sen sist barnen lagade mat. Mycket glada blev de då kan jag säga. Jag ville hellre äta nån köttbit med blev raskt nerröstad. =P
Jag får väl ta det när sambon kommer hem...då har jag i alla fall någon mer på min sida. =)

Nu ska jag krypa ner i soffan under en varm filt för jag fryser som en hund.

Ha en bra kväll!!


En dikt...av mig..

I helgen när jag var alldeles ensam så kom jag på att jag skulle spela lite gitarr...det har jag inte gjort på nästan ett år nu...lusten liksom kommer och går.
När jag satt där och bläddrade bland sångtexterna så hittar jag på baksidan av en låt en liten dikt som Marie i alldeles egen hög person har skrivit när hon gick i skolan. Hehe...det kan ha vart i trean-fyran typ.

Igår åkte vi skidor hela dagen
Ända till jag fick ont i magen...

Haha...det var nog banne mig de sämsta rim jag sett någon gång och förmodligen den sämsta dikten jag läst med. =D
Att inte våran fröken gav upp...
Nej...det är kanske tur att man inte drömde om att bli poet...det känns som vägen hade blivit väldigt lång för att nå mitt mål i så fall...
Och det värsta av allt är att jag lite minns när jag gjorde den där...för vi fick läsa upp den för klassen och jag kommer ihåg att det var med lite stolthet jag läste upp mitt verk! Fy farao...det är tur att barn glömmer fort...så ingen borde minnas den där. =P

Idag ska jag och Pontus bege oss till Ljusdal och hämta ut hans glasögon som är lagade...skönt! Slipper han gå i skolan med ett par som är tejpade med eltejp. Hehe...snacka om nördvarning på honom just nu. =/
Sen hoppas jag att Fannys ryggskydd också har kommit så jag kan hämta det med en gång. Men sån tur kan jag väl ändå inte ha???
I helgen är det ju bestämt att vi ska åka några familjer till crossbanan så då vill ju jag att de har ordentliga skydd på sig så inget händer.

Nej...nu är det dags att peta i sig lite frukost och sen ska jag gå upp på skolan och hämta Pontus.
Jag fick sms:et om att glasögonen var klara tidigt i går morse...hela dagen laddade jag för att ringa till Pontus fröken och be om ledigt så att vi kunde åka ner och hämta dem då de måste provas ut för honom.
Jag vet att Pontus fröken är lite bestämd och fast jag är äldre än sju år så har jag lite respekt för henne. Så när jag sitter där i luren och väntar och hör henne plötsligt svara så får jag panik och frågar istället om han kan få sluta klockan tolv idag så vi kan hämta glasögonen...jag som tänkte åka tidigt på morgonen så att vi hann hem innan Fanny slutade skolan.
Och som om inte det var nog så lät fröken till och med glad för att han skulle få hämta sina glasögon så det hade garanterat inte vart nått problem om jag bett om en hel ledig dag. Det är så typiskt mig att fundera för mycket...sen blir det såhär konstigt. Haha! Men va tusan...vi kom ju ner i alla fall. =P
Och jag såg på schemat igår att han har lunch från elva....så jag passar på att hämta honom innan lunchen istället. =)

Mmm...nu ska jag göra ett ryck i alla fall. Ha en bra dag!


Om

Min profilbild

Marie

Hej alla! Jag är en glad tjej från Hälsingland! Bor i ett hus med min sambo och tre goa barn. Jobbar 100% som undersköterska på ett korttidsboende för gamla. På min lediga tid umgås jag med familjen och tar hand om huset. Läser mycket om jag hinner...
RSS 2.0